DIICOT, la Opera Națională din Iași

DIICOT, la Opera Națională din Iași
În imagine, Beatrice Rancea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

27 percheziții au avut loc luni dimineață, 1 martie 2021, și vor fi puse în aplicare 14 mandate de aducere, într-un dosar cu fraude economice, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro. În anchetă, principala vizată este Beatrice Rancea, actuala directoare a Operei Română din Iași și fosta directoare a Operei din București.

Procurorii suspectează că, din 2014, s-ar fi constituit și ar fi acționat în Iași și București un grup infracțional condus de Rancea, la care ar fi aderat și alte persoane. Membrii grupului sunt suspectați că au acționat pentru a obține sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii.

Acțiunile ar fi vizat delapidarea, în diferite moduri, a subvențiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naționale București și a Operei Naționale Române Iași, mai concret, obținerea unor sume de bani din bugetul instituțiilor de cultură pentru interese proprii.

Autoritățile au ridicat documente și de la Ministerul Culturii, dar și de la firma creatoarei de modă Doina Levintza, sub suspiciunea că erau decontate costume care în realitate nu ar fi fost livrate Operei.

Citit 656 ori Ultima modificare Luni, 01 Martie 2021 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.