Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat luni, 8 martie 2021, pentru Europa FM, că Parchetul va deschide dosar penal pentru omor în cazul pacienților cu COVID din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu.

Deschiderea dosarului vine după ce ziarul "Turnul Sfatului" a dezvăluit că pacienții cu Covid-19 de la spital sunt legați de paturi, sedați și intubați, chiar și când nu este nevoie, doar pentru liniștea medicilor și asistentelor.

"Având în vedere articolul din «Turnul Sfatului», vom deschide un dosar cu privire la infracțiunea de omor. Urmează ca un procuror din cadrul Parchetului să facă cercetări în cauză", a declarat Veștemean. Procurorii verifică modul în care au decedat anumiți oameni bolnavi de COVID, existând suspiciuni că intenționat nu s-a dat tratamentul adecvat și s-a ajuns la unele decizii medicale.

Un lucrător medical de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Sibiu acuză faptul că pacienții cu COVID ar fi legați de paturi, cu răni la mâini din cauza feșelor și sedați pentru a nu se mai agita. "Pe un om cu insuficiență respiratorie, dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare", povestește sub anonimat cadrul medical, pentru publicația sibiană "Turnul Sfatului".

El acuză și faptul că în ATI nu intră decât medici rezidenți, fără experiență, care aplică un tratament universal pentru toți pacienții, indiferent de particularitățile lor.

Citit 635 ori Ultima modificare Luni, 08 Martie 2021 17:52

1 comentariu

  • postat de Mariuca Marți, 09 Martie 2021 12:03 81.196.215.*** Link la comentariu
    0
    0

    De ce acest asa zis lucrator medical nu a facut cunoscuta situatia atunci cand ea se intampla. E bizar ca n-a incercat sa-i "salveze" pe bolnavi atunci cand lucra la Spitalul din Sibiu. Acum cand nu mai lucreaza l-au lovit mustrarile de constiinta? Nu cumva improasca cu noroi din razbunare? Mie asa mi se pare mai ales ca o face sub protectia anonimatului.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.