Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul conform regulilor din strategia națională de vaccinare, scrie Recorder.ro, care a obținut, din surse oficiale, statisticile complete despre dozele de vaccin administrate în România până pe data de 5 martie.

Peste 4.000 dintre acestea sunt persoane din etapa a III-a (populația generală), care au fost imunizate în locul bolnavilor cronici, bătrânilor de peste 65 de ani și chiar înaintea unor cadre medicale.

Cele mai flagrante situații sunt la centrele de vaccinare de la Institutul "Matei Balș" și la Centrul Militar "Casa Armatei" din Focșani. La "Balș" s-au vaccinat 131 de persoane din etapa a III-a încă din data de 4 ianuarie, când campania de vaccinare începuse abia de câteva zile și erau zeci de mii de cadre medicale care așteptau vaccinul. La Casa Armatei din Focșani, s-au vaccinat peste 100 de persoane din etapa a III-a, iar directorul Spitalului Militar de care aparține centrul de vaccinare admite că e vorba de rude ale cadrelor militare, invocând o circulară.

Ministerul Apărării a negat existența acesteia. "Sunt surprins de ceea ce-mi spuneți. Nu a existat o circulară care să permită rudelor cadrelor militare să se vaccineze cu prioritate", a declarat Daniel Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale.

Altă situație care ridică semne de întrebare s-a petrecut la Spitalul "Agrippa Ionescu" din București. Pe 31 decembrie 2020, aici s-au vaccinat 13 persoane încadrate în categoria II B (lucrători esențiali), deși la acea dată vaccinarea era deschisă doar cadrelor medicale. Spitalul "Agrippa Ionescu" aparține SRI, notează Recorder.ro.

Citit 475 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Martie 2021 21:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.