Spitalul mobil de la Lețcani este inutilizabil

Spitalul mobil de la Lețcani este inutilizabil
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Jurnalistul Ionel Iloae, care a fost miercuri la spitalul mobil de la Lețcani, relatează că temperatura în saloane este între 14 și 17 grade Celsius, plouă înăuntru, iar multă aparatură medicală stă nefolosită. Unitatea a fost închisă la începutul anului, iar șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat recent că vrea să o redeschidă, în contextul crizei de paturi la Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID. "Ca să rezum, totul e o bătaie de joc inimaginabilă, care a costat 11-12 milioane de euro", a scris pe Facebook jurnalistul, care a postat și câteva fotografii.

Spitalul de la Leţcani a fost închis în luna ianuarie și ar fi urmat să fie făcute lucrări de igienizare şi dezinfecţie. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, declara că unitatea nu a fost igienizată de câteva luni şi că decizia nu are legătură cu frigul din saloane, cauzat de penele de curent tot mai dese.

Deși, inițial, conducerea spitalului anunța că unitatea medicală ieșeană va fi închisă "câteva zile” pentru dezinfecție, spitalul a rămas nefuncțional, după ce Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descoperit peste 30 de nereguli.

Citit 811 ori Ultima modificare Joi, 18 Martie 2021 10:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.