Clujenii sunt cei mai interesați de vaccinarea anti-COVID

Clujenii sunt cei mai interesați de vaccinarea anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Județul Cluj se situează pe primul loc în ceea ce privește interesul pentru vaccinare anti-COVID, cu o rată de 7,85%, în funcție de numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare, în vreme ce rata de interes pentru vaccin în județul Suceava este la cel mai mic nivel din țară, 0,69%, arată o hartă a interesului pentru vaccinare, realizată de platforma Vaccin.live.

Rata de interes pentru vaccinare s-a calculat în funcție de numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare față de populația județului și nu ține cont de numărul de persoane deja vaccinate.

După Cluj, printre cei mai interesați să se imunizeze sunt locuitorii din Ilfov - 6,83% și București - 6,54%. Pe locul patru se află județul Mureș, unde rata de interes pentru vaccinare este de 4,87%.

Locuitorii din județul Suceava nu s-au grăbit să se înscrie pe listele de așteptare pentru vaccin, rata de interes fiind cea mai redusă din țară - 0,69%. În coada listei se mai află Arad - 1,04%, Vrancea - 1,09%, Timiș - 1,34% și Bacău - 1,35%.

În județul Galați, joi, 1 aprilie, pe listele de așteptare ale platformei de vaccinare se aflau 20.806 persoane, respectiv 3,32% din total populație.

Citit 454 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.