Costuri mai mari datorate învățământului online

Costuri mai mari datorate învățământului online
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În primul an de pandemie, când școala s-a desfășurat preponderent online, 95% dintre părinți afirmă că au suportat costuri ascunse ale educației, pe care le estimează la 4.200 de lei, cu 1.000 de lei mai mult decât cel estimat de părinți în 2018, arată un sondaj online realizat de Salvați Copiii România.

Cheltuielile ajung însă la 6.798 de lei, după însumarea răspunsurilor privind cheltuieli specifice (meditații, rechizite, manuale).

Astfel, costul total mediu nepromptat (estimarea părintelui despre cât a costat educația copilului într-un interval de timp, fără a i se indica categorii de costuri) este de aproximativ 4.200 de lei, se arată într-un comunicat al organizației.

Costul mediu alocat serviciilor de tip Școală după școală s-a dublat, iar învățământul derulat online a generat categorii noi de costuri, precum achiziția de laptop/tabletă, telefon mobil sau echipamente periferice. Toate aceste echipamente se traduc într-un cost mediu de 5.800 de lei pe familie, arată datele anchetei realizate de Salvați Copiii România.

Aproape jumătate dintre părinți au alocat peste 5.000 de lei educației copiilor, în condițiile în care școala s-a desfășurat preponderent online. Top trei costuri în ordinea importanței percepute în calitatea educației este alcătuit din: echipamente IT și manuale școlare, materiale igienico-sanitare și alimentație.

Sondajul de opinie realizat de „Salvați Copiii” s-a derulat online, în luna februarie 2021, pe un eșantion neprobabilistic, în rândul părinților care au cel puțin un copil în sistemul public de învățământ preuniversitar.

Citit 354 ori Ultima modificare Luni, 05 Aprilie 2021 02:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.