Stop politizării spitalelor!

Stop politizării spitalelor!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comunitatea Declic anunţă că aproximativ 66% dintre spitalele gestionate direct de Ministerul Sănătăţii sunt conduse de manageri numiţi direct, prin semnătura ministrului Sănătăţii, funcţie politică. Peste 22.000 de persoane au semnat petiţia ”Depolitizaţi spitalele, acum!”, transmite News.ro.

Declic a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, citând un răspuns primit de la Ministerul Sănătăţii, că mai mult de jumătate dintre spitalele de stat au manageri interimari, numiţi pe perioadă nedeterminată. “Ce ne spune această statistică oficială: managerii de spital sunt numiţi politic, nicidecum pe criterii profesionale, clare şi transparente. Este un tertip de care au abuzat toate guvernele. Noi nu căutăm vinovaţi acum, ci spunem direct STOP! Este o practică nocivă, care trebuie să înceteze”, a declarat Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

În plus, se atrage atenția că nu doar ministrul face astfel de numiri la conducerea spitalelor, ci şi preşedinţii de consilii judeţene, primarii sau rectorii universităţilor de medicină, în funcţie de subordonarea spitalelor. Aşadar, numărul managerilor interimari poate fi mult mai mare decât cel comunicat de ministerul de resort.

Citit 727 ori Ultima modificare Vineri, 09 Aprilie 2021 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.