Observații ale Comisiei Europene privind PNRR

Observații ale Comisiei Europene privind PNRR
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

România a primit observații de la Comisia Europeană la proiectul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), negociem pe această temă, a declarat miercuri Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și proiectelor europene, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convocat pentru luni o ședință pe această temă. "Am trimis de la minister 1.000 de pagini de propuneri, pe care Comisia se uită și, după observațiile lor, aducem modificări, negociem. Toate țările fac așa. Fiind negocieri, nu vreau să dau detalii pe toate componentele, vreau doar să zic că se lucrează intens", a spus Ghinea, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a precizat că "Una peste alta, am convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii din Guvern și din alte zone care lucrează pe PNRR. Vom evalua primul feedback al Comisiei, vom îmbunătăți planul. Ministerul se va prezenta din nou la Comisie cu planul îmbunătățit și, în final, sunt convins că va fi acceptat și vom putea să folosim acești bani. Este o sumă foarte mare, 30 miliarde de euro. Avem șanse imense să punem în practică proiecte care s-au tot amânat și avem șansa să facem investiții care până acum, tot din lipsa de bani, nu s-au realizat. Deci, eu sunt foarte hotărât că, împreună cu Guvernul, să ducem lucrurile în zona de succes".

Vicepremierul Dan Barna a anunțat că oficialii Comisiei Europene au comunicat autorităţilor române că nu sunt de acord cu propunerile legate de investiţii din bani europeni prin PNRR pentru realizarea unor sisteme de irigaţii, întrucât acest aspect nu ţine de redresarea după pandemia de COVID.

Citit 592 ori Ultima modificare Joi, 22 Aprilie 2021 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.