Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Comisia Europeană nu e de acord cu proiectul propus de România în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru racordarea la rețelele de gaze naturale a sute de localități, a anunțat luni președintele PNL, Ludovic Orban. E al doilea mare proiect respins de Comisie, după cel legat de refacerea sistemului de irigații.

Proiectul, numit "Dezvoltarea infrastructurii de gaz natural în amestec cu hidrogen și alte gaze verzi" în PNRR și pentru care România a cerut 600 milioane de euro, a fost propus de PNL încă din versiunea de anul trecut a PNRR.

"Poate că era nevoie de o fundamentare tehnică mai bună", a mai spus șeful PNL, Ludovic Orban.

Comisia Europeană a arătat clar în ghidul privind realizarea PNRR că nu va accepta proiecte poluante, iar instalarea de centrale pentru încălzirea prin arderea gazelor este văzută ca o activitate poluatoare și Comisia Europeană descurajează puternic aceste proiecte.

Citit 1075 ori Ultima modificare Luni, 26 Aprilie 2021 17:54

1 comentariu

  • postat de papura voda Marți, 27 Aprilie 2021 09:53 84.243.108.*** Link la comentariu
    1
    9

    Intr-o singura fraza: UE ne vrea saraci, sa ne poata impune tot ceea ce doresc fara ca noi sa avem voie sa vorbim. Nu tu irigatii, deci agricultura la pamant, nu tu racordari de gaze la consumatorii casnici, deci nivel de trai redus. Daca ne impun si WCul in fundul curtii, deja vorbim de subdezvoltare. Trist dar adevarat...

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.