Bugetul Capitalei nu a trecut la vot

Bugetul Capitalei nu a trecut la vot
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bugetul Primăriei Capitalei, propus de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat miercuri, 28 aprilie 2021, de Consiliul General, deoarece, așa cum au anunțat, consilierii USR-PLUS nu au votat pentru. PNL și USR-PLUS au majoritate în Consiliul General, dar consilierii USR-PLUS au motivat că nu votează, deoarece veniturile ar fi nerealiste și umflate, iar Nicușor Dan nu a făcut nicio reformă în administrație sau spitale. Votul pe buget a fost: 17 voturi pentru, 22 împotrivă, 14 abțineri.

Potrivit proiectului pus în dezbatere de Nicușor Dan, Primăria Capitalei are pentru acest an un buget estimat de 6,9 miliarde de lei, iar cu tot cu instituțiile subordonate, credite și fonduri europene ajunge la 9,5 miliarde de lei. Pentru investiții, din bugetul local ar urma să se aloce circa 1,9 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei din fonduri europene și circa 600 milioane de lei de la bugetul propriu.

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că așteaptă acum de la consilierii USR PLUS varianta lor de buget. El a spus că are "toată deschiderea" să rediscute despre aceasta, dar a exclus "orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul", fără însă a le numi.

Citit 490 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.