Ridicarea platformei podului de la Brăila

Ridicarea platformei podului de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă începerea lucrărilor platformei de lucru la podul suspendat de la Brăila, proces care se va finaliza în două luni şi jumătate. "Un început bun de săptămână pe infrastructură. Începe ridicarea platformei de lucru la podul suspendat de la Brăila. Este un pas important pentru proiect - cu ajutorul acestei platforme sau "catwalk", în termeni tehnici, se vor trage cele două cabluri de oţel peste pod, care vor susţine tablierul. Ridicarea totală a platformei de lucru se finalizează în 2 luni şi jumătate, dar lansarea efectivă a cablurilor merge în paralel cu acest proces şi începe la vară", a explicat Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, cablurile cântăresc împreună nu mai puţin de 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de doi kilometri.

Construcţia drumurilor de legătură a început deja pentru primii şapte kilometri şi în perioada imediat următoare va fi şantier deschis pentru toată lungimea acestora (23 de kilometri).

La finalizare, podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1.120 metri şi o lungime totală de doi kilometri.

Citit 4028 ori Ultima modificare Luni, 17 Mai 2021 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.