Anchetă pentru luare de mită la IPJ Sibiu

Anchetă pentru luare de mită la IPJ Sibiu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Miercuri au avut loc 17 percheziţii într-un dosar de corupţie în care sunt vizaţi 25 de agenţi de poliţie din IPJ Sibiu, potrivit unui comunicat al parchetului. Aceştia ar fi primit mită inclusiv sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Potrivit anchetatorilor, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în mod repetat, din cursul anului 2019 până în prezent, polițiștii au pretins și au primit diverse sume de bani, cuprinse între 50-500 lei, foloase materiale sau alte servicii, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu pentru a nu constata faptele contravenționale comise de conducătorii auto contravenienți și a nu le aplica sancțiuni contravenționale, sau pentru a le aplica sancțiuni mai ușoare, consemnând astfel cu ocazia întocmirii proceselor verbale date nereale.

De altfel, Parchetul Tribunalului Sibiu, care instrumentează ancheta, a precizat, într-un comunicat de presă, că agenții de poliție sibieni au încasat mită de cel puțin 115 ori într-un singur an.

Citit 603 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Mai 2021 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.