Comisia Europeană nu a respins PNRR

Comisia Europeană nu a respins PNRR
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Comisia Europeană anunță că nu a respins Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trimis de România, ci doar a cerut clarificări, potrivit unui răspuns transmis de un purtător de cuvânt al Comisiei, pentru G4Media.ro. "Comisia a primit Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și a început evaluarea planului. Acest proces este în curs, așa că informația potrivit căreia Comisia Europeană a respins planul României nu e corectă", arată executivul european.

Mai mult, instituția condusă de Ursula von der Leyen arată că "aceste schimburi (de opinii - n.red.) sunt perfect normale și reprezintă o parte a procesului de evaluare, așa cum e prevăzut în Regulamentul RRF, articolul 19.1 (RRF este mecanismul UE prin care este reglementat modul de alocare pentru planurile de reziliență ale statelor membre".

Comisia Europeană mai arată că România a cerut o extindere a perioadei de evaluare, acceptată de Comisie. Mai exact, România a cerut în plus o lună pentru evaluare, iar celelalte state membre care au cerut o asemenea extindere sunt Suedia, Slovenia, Polonia și Croația. În plus, alte patru state membre nu au trimis nici până acum planurile naționale de relansare, moment în care și ele ar putea cere o extindere a perioadei de evaluare.

Reacția Comisiei Europene vine după ce în presă au apărut o serie de observații la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), trimis formal de România pe 31 mai. Liderii PSD au acuzat guvernul de incompetență și au susținut că PNRR ar fi fost respins de Comisie.

Citit 962 ori Ultima modificare Duminică, 13 Iunie 2021 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.