PNRR ar putea fi aprobat în septembrie

PNRR ar putea fi aprobat în septembrie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vicepremierul Dan Barna estimează că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) propus de România ar putea fi aprobat de Comisia Europeană în luna septembrie, după o etapă de clarificări. Barna a reiterat, luni, că PNRR nu a fost respins sau retrimis de Comisia Europeană.

"Va mai dura probabil cam două luni această etapă de cerere de clarificări, răspunsuri din partea noastră. La finalul ei, undeva în septembrie - anticipez eu - vom avea şi aprobarea programului cu proiectele respective. Evident că în această etapă de clarificări, dacă sunt necesare ajustări, acestea vor fi făcute. Face parte din procedura obişnuită", a declarat el, la Palatul Parlamentului.

Totodată, Dan Barna a admis că sunt posibile ajustări în cadrul programului. "Comisia nu respinge. În această perioadă, Comisia cere clarificări, discutăm şi, da, pot fi făcute ajustări şi completări în program, pentru că asta e logica acestei etape de pre-avizare în care ne aflăm acum, etapă de consultări. (...) Nu ştiu dacă vor fi sau nu schimbate proiecte. Suntem într-o etapă de clarificări. Sunt posibile ajustări în cadrul programului", a spus vicepremierul.

De altfel, în urmă cu câteva zile, Dan Barna a avut un mesaj pentru Marcel Ciolacu şi PSD, făcând trimitere la PNRR: „acest program include peste 29 miliarde de euro şi România se va dezvolta, aşa cum a încercat PSD să nu se întâmple în toate guvernele pe care le-a avut până în acest moment”.

Citit 648 ori Ultima modificare Marți, 15 Iunie 2021 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.