Investigație și plăți sistate pentru Delta Dunării

Investigație și plăți sistate pentru Delta Dunării
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Comisia Europeană a confirmat pentru G4Media și Info Sud-Est că a întrerupt plățile din programul ITI Delta Dunării, mecanismul european de peste 1,1 miliarde de euro care ar fi trebuit să fie cheltuiți pentru dezvoltarea comunităților din Tulcea și Delta Dunării și ridicarea nivelului de trai.

Autoritățile române investighează modul în care au fost cheltuiți banii europeni, susține Comisia Europeană. Decizia vine în urma unei investigații de presă care a arătat modul defectuos în care a fost cheltuită mare parte din suma pusă la dispoziție de UE.

Instrumentul ITI DD a fost conceput în timpul fostului ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care câțiva ani mai târziu s-a întors în funcția de auditor al Curții de Conturi, unde ar fi trebuit să investigheze modul în care au fost cheltuiți banii europeni care au fost împărțiți chiar în timpul mandatului său de ministru. Eugen Teodorovici și-a încheiat activitatea la trei zile după publicarea investigației referitoare la modul în care a fost cheltuit miliardul de euro venit de la Uniunea Europeană. Acesta susține că demisia sa nu are legătură cu publicarea investigației și că își dorea de mult să activeze în zona privată.

Citit 693 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iunie 2021 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.