Noi lucrări pe autostrada Sibiu - Pitești

Noi lucrări pe autostrada Sibiu - Pitești
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Autorităţile au emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti, tronsonul de 30 de kilometri cuprins între Curtea de Argeş şi Piteşti, a scris joi, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. "Tocmai am emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu - Piteşti. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeş şi Piteşti, lung de 30 de km. Constructorul a început mobilizarea şi va demara lucrările în perioada următoare", a anunţat ministrul de resort.

Potrivit sursei citate, proiectul este unul amplu, care valorează 1,7 miliarde de lei şi cuprinde 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere la Curtea de Argeş, Băiculeşti şi Bascov, două spaţii de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajate modern, două parcări de scurtă durată, de o parte şi de alta a drumului şi două centre de coordonare şi întreţinere, la Bascov şi la Curtea de Argeş.

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi este împărţită în cinci loturi: Sibiu - Boiţa, Boiţa - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş - Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu - Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.

Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa au început în luna martie 2020. Contractul cu o valoare de 613 milioane de lei, fără TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni şi unul de execuţie de trei ani. Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti este construit de compania austriacă Porr Construct. Aceeaşi firmă a realizat şi lotul 4 al autostrăzii Sebeş - Turda, între Unirea şi Turda, finalizat în 2018.

Citit 721 ori Ultima modificare Joi, 17 Iunie 2021 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.