Mai mulți muncitori filipinezi în România

Mai mulți muncitori filipinezi în România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Piața filipineză a muncii continuă să se extindă în Europa, după ce un oficial guvernamental din Filipine, Silvestre Bello III, și însărcinatul cu afaceri al Ambasadei române au semnat un memorandum de înțelegere pentru angajarea mai multor muncitori filipinezi în România, potrivit publicației locale Sunstar, preluate de Rador.
În prezent, în România lucrează doar 1.500 de muncitori filipinezi, majoritatea în firme din domeniile sănătății, siguranței și transporturilor.
Ambasadorul României, Cristina Romilă, a declarat că țara noastră are o piață competitivă a muncii, deoarece în România vin să muncească emigranți din mai multe țări asiatice, între care Vietnam, Nepal și India.
Memorandumul reprezintă deopotrivă un cadru de lucru și un punct de pornire pentru colaborarea dintre guvernele român și filipinez, pentru a se asigura că filipinezii vor fi protejați în România.
România este a șaptea țară europeană care încheie un acord bilateral cu Filipine în domeniul muncii, pe lângă Regatul Unit, Germania, Cehia, Elveția, Italia și Spania.

Citit 358 ori Ultima modificare Luni, 21 Iunie 2021 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.