Cinci de ani de închisoare pentru un fost trezorier al PSD

Cinci de ani de închisoare pentru un fost trezorier al PSD
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mircea Drăghici, fost deputat și trezorier al PSD în epoca Liviu Dragnea, a fost condamnat, joi, printr-o sentință definitivă, la cinci ani de închisoare cu executare, de Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit deciziei pronunțate de magistrați. Judecătorii au respins apelurile și au menținut sentința din prima instanță.

Drăghici, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de DNA pentru că a folosit subvențiile primite de partid din bani publici pentru a-și cumpăra o casă și a demisionat din PSD la începutul anului 2020, după apariția dosarului penal. Instanța a decis și confiscarea sumei de 19.000 de euro de la Mircea Drăghici. Conform DNA, în perioada 15 februarie - 11 iunie 2018, acesta, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând PSD, a utilizat suma de 380.000 de euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera din Voluntari, judeţul Ilfov. Cu aceşti bani, Drăghici a acoperit parţial, în proporţie de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenţii a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieşea că banii respectivi ar fi plătiţi de partid drept chirie, nu pentru beneficiul trezorierului.

Într-un alt context, în aceeaşi calitate de trezorier al PSD, inculpatul Mircea Drăghici ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz, model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 de lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Citit 686 ori Ultima modificare Joi, 01 Iulie 2021 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.