Șase inculpați în dosarul de la Apele Române

Șase inculpați în dosarul de la Apele Române
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Procurorii DNA anunță trimiterea în judecată a șase persoane în dosarul angajărilor prin detașare de la Apele Române. Cei șase sunt acuzați de abuz în serviciu, obținere de foloase necuvenite și complicitate la abuz în serviciu, în cazul angajărilor prin detașare de la Apele Române.

Potrivit procurorilor anticorupție, două persoane, Iancu Simona Elena - chelnerița angajată inginer la Apele Române Iași și Stelian Mețler - tatăl numărului 2 din Apele Române, angajat la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani - au fost angajate mai întâi fictiv la Primăria comunei Vatra Moldoviței, pentru a putea fi apoi detașați pe funcțiile de la Apele Române.

"Aceste detașări s-ar fi făcut cu aprobarea directorului Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad, inculpatul Avram Petru, care i-ar fi încadrat pe cei doi inculpați pe posturi de ingineri, deși aceștia nu aveau studii de specialitate în domeniul respectiv", se mai arată în comunicatul DNA.

Alături de cei doi, procurorii DNA i-au mai trimis în judecată pe primarul din Vatra Moldoviței, viceprimarul, secretarul general al comunei și directorul ABA Prut-Bârlad.

Citit 653 ori Ultima modificare Luni, 05 Iulie 2021 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.