Premierul l-a revocat pe ministrul de Finanțe

Premierul l-a revocat pe ministrul de Finanțe
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, după ce a anunţat revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, că decizia sa a fost luată în contextul în care sunt "foarte multe" proiecte întârziate. "Decizia am luat-o după o analiză pe care am făcut-o la şase luni. Astăzi, vorbim despre Ministerul Finanţelor. Avem proiecte întârziate la Ministerul de Finanţe, proiecte importante pentru a atrage fonduri europene, cât şi pentru eliminarea evaziunii fiscale. Din păcate, acolo sunt cele mai multe proiecte întârziate. (...) Sunt foarte multe proiecte întârziate, de aici şi decizia mea. (...) Sunt proiecte care au impact în viitor", a explicat Cîţu, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria.

El a subliniat că niciun lider al coaliţiei guvernamentale nu s-a opus deciziei sale. "Este decizia şi atributul premierului să ia această decizie. Au fost informaţi liderii coaliţiei, niciunul dintre ei nu s-a opus", a precizat prim-ministrul. Totodată, premierul a adăugat că nu cunoaşte motivele pentru care Alexandru Nazare nu a vrut să îşi dea demisia, susţinând că acesta ar putea avea o conferinţă de presă după şase luni de mandat și a afirmat că încasările la buget sunt bune, iar ANAF a avut o performanţă bună.

Prim-ministrul a fost întrebat şi dacă banii pentru primari ar putea fi una dintre mizele revocării. "Miza este o guvernare bună în interesul cetăţenilor, eliminarea evaziunii fiscale şi atragerea de fonduri europene. Pe mine mă interesează ca acest Guvern să aibă performanţă", a transmis Cîţu. El a mai afirmat că revocarea nu are nicio legătură cu lupta internă pentru şefia PNL.

Citit 395 ori Ultima modificare Joi, 08 Iulie 2021 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.