Venituri sub anvelopa salarială, în administrația publică

Venituri sub anvelopa salarială, în administrația publică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Florin Cîţu a pledat, luni, 12 iulie 2021, în debutul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), pentru o reformă a cheltuielilor la nivelul unităţilor administrativ teritoriale (UAT), menţionând că în jumătate din cazuri veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile.

"Acesta nu este un model sustenabil şi trebuie să vedem cum găsim o soluţie. În acelaşi timp, rata de colectare, în foarte multe din UAT-uri, nu este unde ar trebui să fie şi aici putem să discutăm de ce unele UAT-uri preferă să nu fie în ghişeul.ro sau în alte sisteme care ar ajuta la colectare. (...) Am două lucruri pe care vreau să le discutăm - pentru că le-am discutat şi înainte. E vorba de o reformă a cheltuielilor - să ne uităm puţin la cheltuieli - şi bineînţeles la gradul de colectare", a spus premierul.

El a anunţat, de asemenea, că doreşte ca în cadrul adunării generale a AMR să fie dezbătut şi modul de alocare a fondurilor din PNRR destinate strict unităţilor administrativ teritoriale. "Ştiţi că există un fond de dezvoltare în PNRR care are resurse pentru toate UAT-urile din România. Şi aici trebuie să discutăm puţin criteriile. Nu ştiu dacă avem o soluţie. O soluţie vom găsi împreună, dar este clar că sunt 2,1 miliarde de euro care vor veni pe proiecte către dumneavoastră, dar trebuie împreună să găsim modul de a aloca aceste resurse, cum o facem: competitiv, în funcţie de numărul de locuitori, fiecare să primească aceeaşi sumă... Aş vrea să avem această dezbatere şi apoi să găsim o soluţie", a afirmat premierul.

Citit 1200 ori Ultima modificare Luni, 12 Iulie 2021 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.