A fost lansată campania „0% Alcool, 100% Volan”

A fost lansată campania „0% Alcool, 100% Volan”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia ”Berarii României” a lansat, ieri, 6 august 2021, campania de prevenire a consumului de alcool în rândul şoferilor, intitulată "0% Alcool. 100% Volan", care are ca obiectiv conştientizarea şoferilor, a pasagerilor şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier cu privire la consecinţele negative ale conducerii unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi, prin aceasta, reducerea numărului de accidente. Potrivit unui comunicat al asociaţiei, campania se derulează în parteneriat cu Poliţia Română.

Evenimentul a debutat vineri, de Ziua Internaţională a Berii, pe autostrada A2, la staţia de taxare de la Feteşti, unde poliţiştii şi reprezentanţii Asociaţiei "Berarii României" transmit mesajul preventiv către şoferii şi pasagerii din autoturisme.

Directorul general al Asociaţiei ”Berarii României”, Julia Leferman, a transmis şoferilor că berea fără alcool este o alternativă sigură pentru condus. "De Ziua Internaţională a Berii, ciocnim o bere fără alcool alături de conducătorii auto, pentru drumuri mai sigure, ca să ne amintim că, indiferent de locurile în care ne dorim să ajungem, viaţa noastră şi a celor dragi nouă sunt cele mai de preţ destinaţii. Astfel, ne putem bucura de momentele plăcute petrecute împreună la o bere, indiferent de situaţia în care ne aflăm, la volan sau nu", a comentat Julia Leferman.

În primele șase luni ale anului 2021, din cauza conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, s-au produs 87 de accidente rutiere grave, în urma cărora 24 de persoane au decedat, iar alte 71 au fost rănite grav, se menţionează în comunicatul remis de Asociaţia ”Berarii României”.

Citit 1135 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 August 2021 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.