Dragoș Săvulescu a fost arestat în Grecia

Dragoș Săvulescu a fost arestat în Grecia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fost reținut, duminică noapte, de polițiști în Grecia, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, Săvulescu va fi prezentat instanței din Mykonos, pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Iubita fugarului Dragoș Săvulescu, fotomodelul de naționalitate albaneză Angela Martini, a postat pe contul public de Instagram imagini cu el în Mykonos, Grecia, în condițiile în care acesta ar putea fi arestat în baza mandatului internațional de arestare emis de România, dacă părăsește Italia. Angela Martini nu a specificat unde se află, însă o prietenă din grup, fotomodelul Marica Pellegrinelli, a precizat că este vorba despre Mykonos. Imaginile au fost postate în urmă cu câteva zile, iar cele mai recente în urmă cu doar o zi.

Pe 11 decembrie anul trecut, Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare la închisoare cu executare în cazul omului de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo București, aflat în Italia, iar pe 11 martie, Înalta Curte a validat, la rândul ei, decizia.

Decizia instanțelor românești de confirmare a condamnării de cinci ani și jumătate de detenție cu executare a lui Dragoș Săvulescu a venit după decizia de anul trecut a Curții de Apel din Napoli, care i-a comutat pedeapsa lui Săvulescu într-una cu suspendare.

La începutul lui 2019, Dragoș Săvulescu a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de detenţie efectivă în dosarul Retrocedărilor, alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, Cristi Borcea şi alţi inculpaţi. Ei au fost găsiţi vinovaţi de un prejudiciu de 114 milioane de euro, iar Săvulescu a fugit în Italia, la Napoli.

Citit 712 ori Ultima modificare Luni, 09 August 2021 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.