Deficitul bugetar va scădea ca procent din PIB

Deficitul bugetar va scădea ca procent din PIB
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că vor exista modificări cu siguranţă faţă de forma iniţială a rectificării bugetare şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va fi aprobată cât mai curând. "Încă ne uităm la cifre şi vedem care sunt propunerile, dar în continuare rectificarea trebuie să ţină cont de o constrângere pe care o avem, de a ţine deficitul sub 7,16% din PIB. (...) Sper cât mai curând. Cu siguranţă vor fi modificări faţă de forma iniţială, dar nu vom depăşi deficitul bugetar de la începutul anului şi va fi mai mic. (...) Pentru mine este important ca rectificarea bugetară să meargă în direcţia susţinerii programului de guvernare, în susţinerea investiţiilor şi a susţinerii creşterii economice, care anul acesta va fi una foarte bună", a spus Florin Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Premierul a subliniat că niciunul dintre ministere nu are o execuţie bugetară de 100%, dar a susţinut că în rectificarea bugetară sunt bani pentru a implementa programul de guvernare.

Florin Cîțu a adăugat că deficitul bugetar, care era la începutul anului de 80 miliarde de lei, va creşte cu aproximativ 2,5 miliarde de lei în această rectificare bugetară, dar că va scădea ca procent din PIB, existând un PIB nominal mai mare.

De asemenea, prim-ministrul a indicat că în continuare vor fi plătite facturile din Programul Național de Dezvoltare Locală. "PNDL merge mai departe, facturile sunt plătite la zi. Când am preluat guvernarea, în 2019, erau facturi neplătite de șapte luni, în continuare vom plăti facturile din PNDL la zi", a mai spus Cîţu.

Citit 429 ori Ultima modificare Marți, 10 August 2021 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.