Se preconizează un al treilea PNDL

Se preconizează un al treilea PNDL
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul a dezbătut, miercuri, în primă lectură, Programul naţional de investiţii «Anghel Saligny», care va avea un buget de 50 miliarde de lei şi se va întinde pe cel puţin șase ani, a anunţat premierul Florin Cîţu.

"Astăzi, am avut în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului naţional de investiţii "Anghel Saligny", un program de investiţii pentru autorităţile locale prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare şi apă, program care va avea un buget de 50 miliarde de lei şi se va întinde pe minimum șase ani", a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. El a susţinut că acest program este necesar, deoarece este "inadmisibil" să existe localităţi cu drumuri neasfaltate, fără canalizare sau apă. "Sunt lucruri de bază, pe care puteam să le avem până acum în România. (...) Le vom face în acest mandat", a afirmat prim-ministrul.

Programul este un fel de PNDL 3, în contextul în care PNDL 1 și 2 sunt pe cale de a fi finalizate și se va suprapune cu implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

La rândul său, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat că „este nevoie de un nou impuls de dezvoltare locală şi ministerul este pregătit pentru a promova un asemenea program naţional de investiţii”. „Este propus spre finanţare din bugetul de stat, este o investiţie a statului pe următorii câţiva ani, cinci-şapte ani, în dezvoltare locală, în infrastructură locală, deci finanţarea ar veni de la bugetul de stat”, a explicat același Cseke Attila.

Citit 462 ori Ultima modificare Joi, 12 August 2021 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.