Execuția bugetară a ministerelor

Execuția bugetară a ministerelor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Florin Cîţu a publicat, vineri dimineaţă, execuţia bugetară la 6 luni, iar, potrivit datelor prezentate, cel mai rău stă Ministerul Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, cu 28%, scrie news.ro. La polul opus, cu 96% execuţie bugetară, sunt Ministerul Justiţiei şi Ministerul Muncii. "Transparenţă şi profesionalism. Execuţia bugetară faţă de program după 6 luni", a scris, vineri dimineaţă, pe Facebook, Florin Cîţu, alături de un grafic care prezintă realizările ministerelor.

În repetate rânduri, premierul le-a cerut miniştrilor să prezinte public execuţia bugetară, în vederea pregătirii rectificării bugetare care ar trebui aprobată în august.

Reamintim că subiectul rectificării bugetare a stârnit nemulțumiri în Coaliția de guvernare. Liderii USR și UDMR sunt în continuare nemulțumiți din cauza sumelor promise. În urmă cu câteva zile, la finalul ședinței Coaliției, Florin Cîţu a anunțat că suma care va fi alocată Ministerului Transporturilor este de 620 milioane de lei, comparativ cu cele patru miliarde de lei cerute. Nemulțumiri sunt și din partea UDMR la bugetul Ministerului Dezvoltării, unde miza este foarte importantă și ține de direcționarea banilor pentru PNDL.

Citit 592 ori Ultima modificare Vineri, 13 August 2021 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.