Mesaje prezidențiale, de Ziua Marinei

Mesaje prezidențiale, de Ziua Marinei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România are un rol activ în îmbunătăţirea securităţii spaţiului euro-atlantic, o armată modernă înseamnă o armată cu forţe navale bine instruite, dotate cu tehnică de ultimă generaţie şi capabile să răspundă cu succes oricăror provocări, a declarat, duminică, preşedintele Klaus Iohannis la festivităţile Zilei Marinei Române, eveniment organizat în Portul Militar Constanţa.

"România are un rol activ în îmbunătăţirea securităţii spaţiului euro-atlantic, un exemplu recent de contribuţie fiind înfiinţarea, la Bucureşti, a Centrului Euroatlantic pentru Rezilienţă, iniţiativă naţională care se bucură de apreciere la nivelul NATO şi al Uniunii Europene. Securitatea naţională şi siguranţa cetăţenilor români sunt vectorii prioritari care ghidează atât poziţionarea noastră strategică, cât şi efortul Armatei României. Fără o armată puternică, România nu îşi poate menţine statutul de membru NATO important şi actor relevant în planul securităţii regionale. O armată modernă înseamnă o armată cu Forţe Navale bine instruite, dotate cu tehnică de ultimă generaţie şi capabile să răspundă cu succes oricăror provocări", a subliniat președintele, în mesajul rostit cu acest prilej.

El a relevat importanţa regiunii Mării Negre, ce joacă un rol din ce în ce mai semnificativ ca frontieră externă a UE şi NATO, atenţionând asupra provocărilor de securitate în această zonă și a punctat faptul că România a făcut progrese relevante pe linia înzestrării forţelor navale. Totodată, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de apreciere tuturor marinarilor, care dau dovadă de devotament, curaj şi sacrificiu în misiunile pe care le au de îndeplinit, celor care au căzut la datorie şi familiilor acestora.

Citit 619 ori Ultima modificare Duminică, 15 August 2021 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.