PSD acuză, din nou, gestionarea PNRR

PSD acuză, din nou, gestionarea PNRR
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Grecia a primit deja un avans de patru miliarde de euro pentru propriul plan de redresare și reziliență, în timp ce România, care are un plan de o valoare similară (29,2 miliarde de euro pentru România/30,5 miliarde pentru Grecia), încă așteaptă și solicită un avans de doar două miliarde de euro, a scris europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, pe Facebook.

”După ce au eșuat în realizarea planului și au făcut România de râs trimițând un plan prost făcut la Bruxelles, guvernanții nu sunt capabili să gândească nici măcar o strategie pentru atragerea avansului și preferă să solicite o sumă mai mică decât ar fi putut solicita în primă instanță din valoarea totală a PNRR. (…) Coaliția de dreapta trebuie să explice în detaliu românilor ce vor face cu acest avans, de ce au solicitat o sumă mult mai mică decât cea posibilă și să ofere garanții privind cheltuirea banilor din PNRR prin modificarea în regim de urgență a ordonanței care reglementează PNRR”, a mai scris Negrescu.

Luna trecută, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că 1,9 miliarde de euro din PNRR vor intra în ţară în acest an, în octombrie-noiembrie, iar plăţile „vor începe imediat”.

Citit 842 ori Ultima modificare Vineri, 20 August 2021 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.