Asigurarea independenței energetice a României, obiectiv al Guvernului

Asigurarea independenței energetice a României, obiectiv al Guvernului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Florin Cîţu a declarat că independenţa energetică a României este un obiectiv al Guvernului şi că ar trebui să fie un obiectiv al întregii clase politice, de aceea va avea o discuţie în acest sens cu toate partidele, transmite News.ro.

"Am vrut să am o discuţie despre câteva proiecte importante pentru zonă, dar şi pentru România, despre ceea ce am prezentat acum o săptămână ca un obiectiv pe care trebuie să ni-l asumăm în această guvernare, asigurarea independenţei energetice a României. Este vorba despre câteva proiecte, de distribuţie de gaze sau de energie electrică produsă pe bază hidro. Orice sursă este luată în calcul şi trebuie să vedem dacă este nevoie de finanţare. Am văzut în acest an cât de importantă este această independenţă energetică. Când mă duc la Bucureşti, voi cere o discuţie cu toate partidele despre independenţa energetică a României. Este un lucru care trebuie să ne unească pe toţi, pentru că, până la urmă, este vorba despre siguranţa naţională", a declarat premierul, duminică, la Baia Mare, unde a fost prezent pentru a-şi prezenta moţiunea cu care candidează la Congresul PNL din 25 septembrie.

Florin Cîţu s-a referit şi la Planul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" şi a afirmat că sunt deja unele criterii pentru atragerea de fonduri: "Lumea se mută din oraş, natural, către alte zone, atunci când sunt zone dezvoltate. (...) Avem aceste criterii de prioritizare puse clar în proiect, acele localităţi unde deja există apă şi canalizare au prioritate pentru asfalt, unde nu există, prioritatea trebuie să fie apă-canalizare".

Citit 807 ori Ultima modificare Duminică, 05 Septembrie 2021 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.