USR crede că a fost „tratat cu o crasă lipsă de respect”

USR crede că a fost „tratat cu o crasă lipsă de respect”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Rămânerea USR PLUS în Guvernul condus de Florin Cîţu ar fi însemnat cauţionarea unui "comportament nedemn", a afirmat, joi, preşedintele partidului, Dacian Cioloş. Într-o postare pe Facebook, Cioloş i-a transmis o replică preşedintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a declarat că USR "s-a dat mare partid reformist", iar apoi "a abandonat" guvernarea şi a susţinut o moţiune de cenzură.

"În aşteptarea consultărilor pentru formarea noului Guvern, l-am auzit pe preşedintele Klaus Iohannis spunând că USR PLUS a abandonat guvernarea din motive de ei ştiute. Cred că este necesar să repetăm câteva dintre motivele de noi ştiute pe care le-am tot spus public, dar nu s-au auzit bine", a scris Cioloş pe Facebook. Potrivit acestuia, premierul "a tratat cu o crasă lipsă de respect" partenerii de guvernare şi a dat afară "fără motiv" doi miniştri, iar în felul acesta "a rupt acordul de coaliţie cu bună ştiinţă".

"Un premier care a aprobat intempestiv şi împotriva opiniei partenerilor de coaliţie un program de 10 miliarde de euro - PNDL 3 - în care nu există criterii de împărţire a banilor altele decât pixul său. Premisele unui jaf din bani publici. Blocarea reformelor pe care USR PLUS le-a promis cetăţenilor care ne-au votat şi care sunt parte a programului de guvernare: desfiinţarea Secţiei speciale ca sperietoare pentru magistraţi, reformarea sistemului de pensii şi desfiinţarea pensiilor speciale, reforma Legilor Justiţiei, reforma administraţiei, depolitizare şi desfiinţarea agenţiilor guvernamentale care sunt doar nişte <sinecuri> politice", sunt alte argumente invocate de Cioloş, adăugând și "eşecul" campaniei de vaccinare anti-COVID.

Citit 635 ori Ultima modificare Vineri, 08 Octombrie 2021 03:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.