USR crede că a fost „tratat cu o crasă lipsă de respect”

USR crede că a fost „tratat cu o crasă lipsă de respect”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Rămânerea USR PLUS în Guvernul condus de Florin Cîţu ar fi însemnat cauţionarea unui "comportament nedemn", a afirmat, joi, preşedintele partidului, Dacian Cioloş. Într-o postare pe Facebook, Cioloş i-a transmis o replică preşedintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a declarat că USR "s-a dat mare partid reformist", iar apoi "a abandonat" guvernarea şi a susţinut o moţiune de cenzură.

"În aşteptarea consultărilor pentru formarea noului Guvern, l-am auzit pe preşedintele Klaus Iohannis spunând că USR PLUS a abandonat guvernarea din motive de ei ştiute. Cred că este necesar să repetăm câteva dintre motivele de noi ştiute pe care le-am tot spus public, dar nu s-au auzit bine", a scris Cioloş pe Facebook. Potrivit acestuia, premierul "a tratat cu o crasă lipsă de respect" partenerii de guvernare şi a dat afară "fără motiv" doi miniştri, iar în felul acesta "a rupt acordul de coaliţie cu bună ştiinţă".

"Un premier care a aprobat intempestiv şi împotriva opiniei partenerilor de coaliţie un program de 10 miliarde de euro - PNDL 3 - în care nu există criterii de împărţire a banilor altele decât pixul său. Premisele unui jaf din bani publici. Blocarea reformelor pe care USR PLUS le-a promis cetăţenilor care ne-au votat şi care sunt parte a programului de guvernare: desfiinţarea Secţiei speciale ca sperietoare pentru magistraţi, reformarea sistemului de pensii şi desfiinţarea pensiilor speciale, reforma Legilor Justiţiei, reforma administraţiei, depolitizare şi desfiinţarea agenţiilor guvernamentale care sunt doar nişte <sinecuri> politice", sunt alte argumente invocate de Cioloş, adăugând și "eşecul" campaniei de vaccinare anti-COVID.

Citit 542 ori Ultima modificare Vineri, 08 Octombrie 2021 03:00

1 comentariu

 • postat de Posibil, zic și eu
  Vineri, 08 Octombrie 2021 16:34
  46.97.176.***
  Păi, zic și eu, este un șpil aici, de la Iohannis joc. Iohannis dorin o guvernare PNL și logic, cu USR. Prin propunerea PNL pe post de prim ministru, pe Cîțu, Iohannis este obligat de Constituție și de antipopularitatea față de Cîțu, Iohannis să numească pe post de prim ministru, pe propunerea USR, Cioloș și astfel se reface guvernarea PNL, USR, UDMR și majoritatea în Parlament.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.