Exporturile de cereale nu reduc deficitul agroalimentar

Exporturile de cereale nu reduc deficitul agroalimentar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

România a încasat peste 1,3 miliarde de euro din exportul de cereale în prima jumătate a acestui an, în creştere cu aproape 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit balanţei comerciale cu produse agroalimentare, conform Agerpres.

Comparativ, în primele şase luni din 2020, au fost exportate cereale în ţările intra şi extracomunitare în valoare de 1,26 miliarde de euro. Sumele cele mai mari au fost obţinute din exportul în ţări terţe, respectiv 789,3 milioane de euro, în timp ce livrările în spaţiul comunitar au adus un plus de 511,1 milioane de euro.

Pe de altă parte, în perioada analizată, România a şi importat cereale, pe care ulterior, în cea mai mare parte, le-a exportat către alte pieţe. Astfel, în primele şase luni din acest an a adus din afară cereale în valoare de 370,7 milioane de euro, în creştere faţă de aceeaşi perioadă din 2020 (332,9 milioane de euro).

Per ansamblu, potrivit datelor statistice furnizate de Ministerul Agriculturii, în primul semestru din acest an deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare a crescut cu peste 31%, comparativ cu perioada similară din 2020, totalizând 1,27 miliarde de euro.

Citit 222 ori Ultima modificare Duminică, 10 Octombrie 2021 22:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.