Încă un incident grav în spitalele din România, soldat cu victime

Încă un incident grav în spitalele din România, soldat cu victime
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești (județul Gorj) s-a stricat, medicii fiind nevoiți să ventileze manual pacienții în ambulanțe, iar autoritățile au activat Codul roșu. Ulterior, s-a început transferul bolnavilor la alte unități medicale. În spital erau internați peste 150 de pacienți cu COVID-19, dintre care aproximativ 90 necesitau suport de oxigen, 15 dintre ei fiind la ATI. Două paciente au murit, iar managerul spitalului afirmă că nu este clar "100% dacă decesul lor a fost din cauza lipsei de oxigen din momentul respectiv". Ulterior, a mai murit o pacientă, transferată la Spitalul Județean din Târgu Jiu.

Inspectoratul de Poliție Gorj anunță că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Târgu Cărbunești, urmând să fie înaintat Parchetului Curții de Apel Craiova.

La rândul său, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a menționat că nu doreşte să indice un vinovat. "Poate fi vorba despre o problemă tehnică, poate fi vorba despre o chestiune subiectivă, care înseamnă implicarea vinovăţiei unor persoane. Acest lucru va fi stabilit prin anchetă", a afirmat Cseke.

Citit 1730 ori Ultima modificare Vineri, 22 Octombrie 2021 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.