PSD nu va vota un guvern minoritar

PSD nu va vota un guvern minoritar
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PSD nu va vota guvernul minoritar PNL - UDMR, propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă, a anunţat prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, după şedinţa de luni a conducerii partidului.

"Aşa cum am mai spus, orice guvern minoritar, fără o susţinere serioasă în Parlament, nu reprezintă o soluţie viabilă pentru a combate în mod real pandemia şi nici pentru a gestiona economia. Este clar că dezastrul în care guvernele conduse de PNL au aruncat ţara nu poate fi reparat de aceiaşi oameni care au condus şi până acum sau de unii chiar mai răi decât aceştia. Încă o dată, PNL a arătat chiar prin programul de guvernare depus în Parlament că românii nu contează. Nu există nicio măsură privind creşterea veniturilor, dimpotrivă, vedem doar măsuri care vor conduce la scăderea lor. Mai mult, niciuna dintre cele zece măsuri propuse de PSD ce aveau ca obiect atât creşterea veniturilor populaţiei, cât şi gestionarea coerentă a pandemiei nu a fost luată în calcul. În schimb, pregătesc taxarea microîntreprinderilor, categoria afectată cel mai greu de criza economică produsă de pandemie", a declarat Grindeanu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD. El a susţinut că liberalii vor să impună o taxă "crâncenă" pentru transportatori, care sunt deja "într-o situaţie precară" şi vor să "îi jupoaie" pe românii din afara ţării "cu taxe consulare majorate aberant, pentru servicii inexistente".

În plus, PSD ia în calcul să îl propună pe Marcel Ciolacu drept premier, dacă guvernul Nicolae Ciucă nu trece de votul Parlamentului, iar președintele Klaus Iohannis organizează o nouă rundă de consultări cu liderii partidelor parlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse social-democrate.

Citit 343 ori Ultima modificare Luni, 01 Noiembrie 2021 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.