Continuă discuțiile pentru formarea noului guvern

Continuă discuțiile pentru formarea noului guvern
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce Biroul Executiv al PNL a decis, luni seară, ca Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul de premier desemnat şi a hotărât flexibilizarea mandatului de negociere, după cum a anunţat preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, PSD îşi asumă să intre la guvernare şi toate scenariile rămân deschise în continuare, a declarat, marţi, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

"Nu este prima oară când am spus că PSD îşi asumă şi în această criză să intre la guvernare. Vom vedea înspre ce direcţie duc lucrurile. (...) Am constatat că, după încă zece zile de criză, anumiţi lideri politici au spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un guvern minoritar, lucru pe care noi îl spunem de la începutul crizei. România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar", a afirmat Ciolacu, la sediul PSD.

Întrebat care sunt condiţiile social-democraţilor pentru a intra la guvernare, Ciolacu a răspuns: "Toate scenariile rămân deschise în continuare şi cred cu tărie că întoarcerea la popor este cea mai corectă. Nu avem condiţii, nu am discutat (...) Vorbesc la telefon cu toţi actorii politici care pot ajuta la ieşirea din această criză şi să ne întoarcem la problemele adevărate ale poporului român".

La rândul său, președintele USR, Dacian Cioloș, a menționat că PNL are de ales între a reface coaliția cu USR şi a se întoarce la PSD. "Am crezut ieri că există o șansă pentru refacerea coaliției de modernizare. Din păcate, în ultimele ore, vedem că intenția unor lideri PNL e de a se arunca în brațele PSD și reformarea unei frății a partidelor vechi (...) Sper să avem în perioada următoare o discuție de clarificare. Altfel, urmează să se nască o alianță toxică PNL - PSD", a arătat Cioloș.

Citit 566 ori Ultima modificare Marți, 02 Noiembrie 2021 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.