Șanse mari pentru refacerea coaliției de guvernare

Șanse mari pentru refacerea coaliției de guvernare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii USR, că sunt şanse mari să se refacă coaliţia dintre cele două formaţiuni, precizând că discuţia pe care au avut-o cele două părţi ''a semănat foarte mult cu o terapie de grup''.

El a precizat că, în cadrul întâlnirii, s-a discutat despre principii şi despre programul de guvernare. "A fost o discuţie foarte bună. A semănat foarte mult şi cu o terapie de grup, ceea ce aveam nevoie. Am discutat despre principii, cum vom putea, dacă vom putea reface această coaliţie şi apoi am vorbit despre programul de guvernare. (...) Am agreat pe principii şi în acelaşi timp de a reface coaliţia, am agreat că trebuie să fie un acord al coaliţiei mult mai în detaliu şi am vorbit despre programul de guvernare, care ar trebui să fie mai în detaliu", a spus Cîţu, la Parlament.

Întrebat ce şanse sunt să se refacă o coaliţie PNL-USR-UDMR, el a răspuns: "Sunt şanse mari. Eu am ieşit optimist de la această întâlnire" și a arătat că nu s-a discutat despre un nume de premier, ci despre principiul că prim-ministrul este de la PNL. "Am discutat despre PNRR, susţinem împreună PNRR, despre PNI, dacă susţinem PNI şi în ce condiţii. Nu se discută despre numele persoanelor care vor fi în Guvern, astăzi", a afirmat Cîţu, precizând că, dacă se va ajunge la un acord pentru refacerea coaliţiei, la următoarea întâlnire vor participa şi reprezentanţii UDMR.

În ceea ce îl privește, președintele USR, Dacian Cioloș, a confirmat discuțiile, precizând că: "În acest stadiu, PNL nu are încă o propunere de premier". Întrebat dacă l-ar accepta pe Florin Cîțu, liderul USR a spus că este de notorietate poziția partidului în acest sens.

Citit 968 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Noiembrie 2021 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.