Finanțare pentru reîncărcarea mașinilor electrice

Finanțare pentru reîncărcarea mașinilor electrice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Condițiile prin care instituțiile publice vor putea accesa bani pentru stații de reîncărcare pentru mașini electrice au fost publicate joi în Monitorul Oficial. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat săptămâna trecută că se vor finanța peste 2.300 de astfel de stații în acest an. Suma maximă finanțată pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 de lei, valoare ce reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Ghidul de finanțare care vizează achiziția de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități a fost publicat joi, 11 noiembrie, în Monitorul Oficial. Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice.

Acesta conţine dispoziţii privind scopul, obiectivul şi indicatorii de performanţă ai programului, categoriile de beneficiari şi eligibilitatea solicitantului, a proiectului propus şi a cheltuielilor legate de acesta, condiţiile de depunere a dosarului de finanţare, metodologia de analiză şi selectare, aprobare, finanţare, implementare şi monitorizare a proiectului propus.

Citit 714 ori Ultima modificare Joi, 11 Noiembrie 2021 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.