Atât PSD, cât și PNL, revendică funcția de premier

Atât PSD, cât și PNL, revendică funcția de premier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Politic Naţional (CPN) al PSD a decis, miercuri, să îl propună pe Marcel Ciolacu drept candidat la funcţia de premier. "CPN a decis în unanimitate să îl susţină pe preşedintele Marcel Ciolacu pentru poziţia de premier. Am decis, de asemenea, să acceptăm sistemul de rotaţie a premierilor", a declarat, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu. Înainte de CPN, Marcel Ciolacu a precizat că, din moment ce PSD a câştigat alegerile generale, este normal să solicite ca primul premier din rotaţie să aparţină social-democraţilor.

În ceea ce îi privește pe liberali, preşedintele Florin Cîţu a declarat miercuri că decizia conducerii a fost ca rotaţia premierilor să înceapă cu Partidul Naţional Liberal, fără a se stabili un nume, arătând că i se pare bizar argumentul liderului PSD, Marcel Ciolacu, că nu îl vrea pe el premier deoarece a fost demis prin moţiune de cenzură. "Noi am votat premier PNL. Nu am spus niciun nume. Mai mult de atât ce să flexibilizăm? Am spus foarte clar premier PNL. Vom vedea care o să fie premierul PNL, dar nu s-a supus niciun nume la vot. (...) În BEx-ul de aseară s-a decis ca PNL să fie de acord cu un sistem al premierilor prin rotaţie, cu primul premier de la PNL. Altceva nu s-a decis", a spus Florin Cîţu, la sediul central al partidului.

Situația ar putea fi tranșată la mai bine de o săptămână de la decizia PNL de a începe negocierile cu PSD pentru o alianță de guvernare, deoarece președintele Klaus Iohannis i-a convocat pe liberali și pe social-democrați la Cotroceni pentru discuții privind formarea guvernului.

Citit 867 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Noiembrie 2021 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.