Avize pozitive pentru miniștrii Cabinetului Ciucă

Avize pozitive pentru miniștrii Cabinetului Ciucă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miniştrii propuşi să facă parte din Cabinetul Nicolae Ciucă au fost audiaţi, miercuri, în comisiile parlamentare de specialitate ale Parlamentului, primind avize pozitive.

Astfel, Alexandru Rafila, propus ministru al Sănătăţii, a declarat miercuri că certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, dar el trebuie introdus la momentul oportun, adăugând că, "trebuie, în paralel, să nu renunţăm la încurajarea vaccinării, pentru că până la urmă trebuie să facem doar acest lucru, să încercăm să explicăm oamenilor că acest certificat verde este pentru protejarea sănătăţii, nu este un instrument opresiv".

Ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că şi-ar dori să realizeze bugetul pentru 2022 foarte repede, dar trebuie ancorat în programul de guvernare şi să ţină cont de situaţia din perspectivă macroeconomică.

Cseke Attila, care a primit aviz pozitiv pentru un nou mandat de ministru al Dezvoltării, a subliniat că Programul ''Anghel Saligny'' este "absolut necesar" pentru comunităţile locale.

Cătălin Predoiu, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei, i-a îndemnat, miercuri, pe şefii parchetelor ''să-şi activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă şi să treacă mai serios la treabă'', pentru că "nu putem asista cum interlopii îşi afişează în spaţiul public averile dobândite ilicit".

Nu în cele din urmă, Eduard Novak, candidat propus pentru funcţia de ministru al Sportului, a declarat că investiţiile de la bugetul de stat trebuie să se canalizeze pe câteva sporturi prioritare, şi nu pe 70 de discipline cum se întâmplă în momentul de faţă, pentru ca România să poată avea rezultate importante în competiţiile internaţionale.

Citit 457 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Noiembrie 2021 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.