România a primit primele fonduri din PNRR

România a primit primele fonduri din PNRR
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comisia Europeană a transferat, joi, României suma de 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate ţării noastre în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Plata de prefinanţare va sprijini demararea implementării măsurilor de investiţii şi de reformă cuprinse în Planul de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR). Se preconizează că România va primi un total de 29,2 miliarde de euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro.

Plata de joi a fost efectuată ca urmare a succesului primelor operaţiuni de împrumut derulate în cadrul instrumentului NextGenerationEU. În România, Mecanismul de redresare şi rezilienţă finanţează investiţii şi reforme care se preconizează că vor transforma profund economia şi societatea acestei ţări, prin: asigurarea tranziţiei către o economie verde, sprijinirea tranziţiei digitale şi consolidarea rezilienţei economice şi sociale.

"Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor. Alături de construcția bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanțelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR", a precizat, tot joi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. "Voi lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanțe de urgență pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri. Trebuie să punem rapid acești bani la treabă, în folosul comunităților din întreaga țară", a mai afirmat Câciu.

Citit 704 ori Ultima modificare Joi, 02 Decembrie 2021 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.