Azomureș îşi oprește, temporar, producția

Azomureș îşi oprește, temporar, producția
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Azomureș Târgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte utilizate de agricultura și industria românească, anunță că se confruntă cu o situație excepțională din cauza prețului foarte mare la energie. Acest lucru determină începerea pregătirilor pentru oprirea temporară a activităților de producție, potrivit unui anunț făcut luni de conducerea companiei.

Directorul general al Azomureș, Harri Kiiski, declară că "nivelul ridicat al prețului solicitat de furnizori pentru materia primă principală, gazul metan, nu ne mai permite continuarea sustenabilă a activității. Decizia managementului, aprobată de Consiliul de Administrație, nu are efecte imediate asupra angajaților. (...) Ne așteptăm ca lunile ianuarie și februarie să fie perioadele critice pe care trebuie să le depășim, deși situația incertă pe piața gazelor ne determină să rămânem flexibili pe tot parcursul primului trimestru din 2022".

Azomureș este unul dintre cei mai mari consumatori de gaze naturale din România, aproximativ 10% din consumul național, furnizează 50% din îngrășămintele utilizate în fermele românești și asigură aprovizionarea constantă a unui număr mare de companii din alte industrii.

Citit 428 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.