Clasa politică este slab alfabetizată

Clasa politică este slab alfabetizată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Din păcate, avem o parte mare a clasei politice care este în zona slab alfabetizată, a declarat Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din BNR, într-o conferință. "Sunt oameni care își termină liceele pe la 40 de ani și fac câte o facultate din aceasta de care n-a auzit nimeni, pe la 50 de ani. Aceștia sunt cei care conduc politica românească. Nu se poate așa ceva", a spus Rădulescu, subliniind că este o opinie personală.

"Discuția a fost despre doamna Merkel, în ultimele săptămâni. A fost șef de promoție în facultate, în Germania Democrată, acolo de unde provine. Noi avem conducători care își iau bacalaureatul pe la 35-40 de ani. Nu putem progresa în felul acesta. Avem mare nevoie ca oameni care se pricep să fie cei care iau decizii", a mai spus Eugen Rădulescu.

În momentul de față, a adăugat el, noi avem două Românii. "Una este deja puternic ancorată în lumea occidentală: este o Românie care se mișcă repede, eficient, cu oameni care sunt deja chiar acolo și, din păcate, avem și o Românie care băltește undeva la limita dintre secolele XIX și XX", a conchis directorul din BNR.

Citit 1802 ori Ultima modificare Joi, 09 Decembrie 2021 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.