Efecte ale ploilor torențiale de decembrie

Efecte ale ploilor torențiale de decembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oficialii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că 21 de oraşe şi comune din zece judeţe au fost afectate de fenomenele meteo şi de ploile torenţiale din ultimele ore. Pentru gestionarea efectelor de vreme rea, peste 2.000 de pompieri au intervenit cu peste 1.300 mijloace tehnice în sprijinul autorităţilor locale şi al cetăţenilor din zonele afectate de vremea nefavorabilă.

„În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate astăzi (duminică - n.r.), 12 decembrie, în intervalul orar 7,00-10,00, vremea rea a produs efecte în 21 localităţi din judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Maramureş, Prahova şi Vâlcea”, a informat, duminică, IGSU.

În unul dintre cele mai afectate județe, Prahova, o surpare de teren s-a produs în staţiunea montană Sinaia, pe fondul ploii abundente, ruptura de mal ajungând la o distanţă mică de două locuinţe, a anunţat ISU Prahova. Conform sursei citate, surparea s-a produs ca urmare a eroziunii malului pârâului Dorului, aceasta ajungând la limita gardului, la o distanţă de aproximativ doi metri de cele două locuinţe din zonă.

Citit 430 ori Ultima modificare Duminică, 12 Decembrie 2021 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.