IMM-urile reclamă trecerea forțată la impozit pe profit

IMM-urile reclamă trecerea forțată la impozit pe profit
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Politicienii de la guvernare au vorbit despre taxarea suplimentară a marilor companii multinaționale, dar au ajuns să pună la plată microîntreprinderile românești, reclamă patronii de firme mici și mijlocii din Consiliul Național al IMM, care se opun ferm trecerii forțate la impozitul pe profit de 16% a firmelor cu cifră de afaceri de peste 500.000 de euro.

"Deși se vorbea despre introducerea așa-numitei <<taxe de solidaritate>> aplicată multinaționalelor, s-a ajuns în situația în care microîntreprinderile să plătească" - a transmis, joi, CNIPMMR, într-un comunicat de presă.

Mai mult, statul pierde bani la buget, prin trecerea microîntreprinderilor cu cifra de afaceri peste 500.000 de euro de la impozit pe venit (de 1% sau 3%) la impozit de 16% pe profit, consideră Consiliul IMM. În Raportul semestrial de țară se menționează că România are un grad scăzut de colectare a taxelor și impozitelor la bugetul de stat și se propune eficientizarea colectării acestora și nu creșterea impozitării mediului economic.

În plus, "CNIPMMR se opune ferm schimbării regimului de impozitare a microîntreprinderilor, își exprimă susținerea pentru păstrarea sistemului actual de încadrare a firmelor în categoria microîntreprinderilor și trage un semnal de alarmă asupra riscului ieșirii de pe piață a unor microîntreprinderi", mai spun patronii grupați în Consiliul IMM.

Potrivit unui proiect de OUG, dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 500.000 de euro, aceasta datorează impozit pe profit, începând cu trimestrul în care s-a depăşit această limită.

Citit 798 ori Ultima modificare Joi, 16 Decembrie 2021 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.