Despre Revoluție și cei care l-au regretat pe Ceaușescu

Despre Revoluție și cei care l-au regretat pe Ceaușescu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poetul Mircea Dinescu, invitat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, nu crede că Ion Iliescu a conspirat în 1989 pentru îndepărtarea lui Nicolae Ceauşescu şi a spus că nu l-a cunoscut înainte de Revoluţie pe cel care avea să devină preşedinte al României. Dinescu este convins că dacă Iliescu nu ar fi apărut în timpul Revoluţiei, el şi alţi participanţi ar fi fost împuşcaţi de oamenii care îi fuseseră fideli lui Ceauşescu, transmite News.ro.

"Eu nu l-am cunoscut pe Ion Iliescu înainte de '89. Ştii de unde ştiam de el? De la Europa Liberă. La Europa Liberă se spunea că o să vină în România în locul lui Ceauşescu un activist de partid mai luminat, care a fost coleg cu Gorbaciov, ceea ce nu era adevărat", a afirmat Dinescu.

El crede că Ion Iliescu nu a conspirat împotriva lui Ceauşescu. "Ideea că Ion Iliescu şi cu alţi oameni au conspirat este o prostie. Ceauşescu nu admitea nicio disidenţă în cadrul partidului. Iliescu nu era un om foarte curajos, nu voia să moară, că se murea dacă erai în zona aia. Şi a stat pitulat la Editura Tehnică până în '89. El a apărut pe 22 decembrie, după ce am apărut noi la televizor, după o oră", a explicat Mircea Dinescu.

Poetul consideră că au fost mulţi care l-au regretat pe Ceauşescu: "Să nu ne închipuim că Ceauşescu nu a fost iubit chiar de nimeni. Într-o populaţie de 22 de milioane în ‘89, în care 18 milioane trăiau mediocru, unii nu atât de rău pe cât trăiesc astăzi, era o categorie de un milion de oameni care avea tot soiul de privilegii, gospodăriile de partid care funcţionau, lefuri foarte mari şi o duceau bine. Chiar să ne închipuim că nimeni nu l-a regretat?"

Citit 755 ori Ultima modificare Duminică, 19 Decembrie 2021 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.