Palatul Parlamentului consumă energie cât un oraș

Palatul Parlamentului consumă energie cât un oraș
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Palatul Parlamentului este a treia clădire ca mărime din lume și a costat aproximativ 4 miliarde de lire sterline (4,75 miliarde euro), potrivit cotidianului londonez Daily Mail, preluat recent de G4Media.ro, care prezintă mai multe construcții a căror utilitate nu justifică costul investiției. Astfel, costurile cu gazul și electricitatea sunt de aproape 6 milioane de lire sterline pe an, comparabil cu costul total al alimentării unui oraș de dimensiuni medii, chiar dacă doar 30% din palat este ocupat.

Structura colosală a făcut parte din planul dictatorului Nicolae Ceaușescu de a crea un centru civic inspirat de capitala nord-coreeană, Phenian, a strămutat 40.000 de locuitori și a demolat biserici și spitale, fiind cea mai grea clădire din lume (4,1 milioane tone).

Cunoscut pentru interiorul său ornamentat compus din 23 de secțiuni, palatul găzduiește cele două camere ale Parlamentului României: Senatul și Camera Deputaților, împreună cu trei muzee și un centru internațional de conferințe, în total, 1.100 de camere și opt niveluri subterane, adăpostind un buncăr nuclear, legat de principalele instituții ale statului prin 20 de kilometri de tuneluri.

Citit 1059 ori Ultima modificare Duminică, 26 Decembrie 2021 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.