Interes masiv pentru eficientizarea energetică

Interes masiv pentru eficientizarea energetică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cereri de finanţare în valoare de 500 de milioane de euro din bugetul total de 2,8 miliarde de euro al "Valului Renovării", componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), au fost depuse, vineri, în prima oră de la lansarea proiectelor pentru eficientizare energetică şi securizare seismică, a anunţat Ministerul Dezvoltării.

Potrivit unui comunicat, în conformitate cu reglementările şi ghidurile solicitantului publicate, au fost lansate apelurile de proiecte pentru eficientizare energetică, securizare seismică şi în caz de incendiu a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice. Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanţare din PNRR.

"În prima jumătate de oră, au fost înregistrate primele 100 de cereri de finanţare, iar, după o oră, valoarea cererilor depuse s-a ridicat la 500 de milioane de euro", a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, citat în comunicat.

Numărul cererilor primite şi fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Citit 591 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2022 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.