Masacrul de la Bucea este responsabilitatea Rusiei

Masacrul de la Bucea este responsabilitatea Rusiei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat luni că "masacrul de la Bucea este responsabilitatea Rusiei", deoarece crimele s-au petrecut în perioada în care această zonă se afla sub ocupaţie rusească. Precizările au fost făcute în cadrul unei dezbateri organizate la Cercul Militar Naţional, eveniment la care a participat şi ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Eva-Maria Liimets.

"Trebuie să facem tot ce putem astfel încât cei responsabili pentru acest masacru să răspundă în faţa justiţiei. Din acest motiv, România, Estonia, dar şi multe alte state - cred că peste 40 de ţări - am sesizat Curtea Penală Internaţională pe 2 martie şi am cerut procurorilor să pornească o anchetă în ceea ce priveşte infracţiuni de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise pe teritoriul Ucrainei. Din nefericire, ceea ce am văzut ieri este o confirmare a faptului că am avut dreptate", a spus Aurescu.

Ministrul a evidenţiat că România şi Estonia împărtăşesc viziuni şi valori similare în cadrul UE şi al NATO și a pledat pentru noi sancţiuni ale Uniunii Europene la adresa Rusiei, dar şi pentru consolidarea apărării pe flancul estic.

Citit 439 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2022 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.