Inflația, "o formă mascată de taxare a tuturor"

Inflația, "o formă mascată de taxare a tuturor"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, critică pachetul de măsuri sociale şi economice propus de coaliţia de guvernare şi pledează pentru scăderea TVA la energie de la 19% la 5%.

Într-un interviu acordat Agerpres, liderul USR i-a reproşat Guvernului că ar implementa "politici populiste", motiv pentru care ţara noastră riscă să aibă la sfârşitul anului un deficit bugetar de 7%. "Ceea ce am propus noi - scăderea de taxe pe energie; este cea mai bună măsură scăderea de TVA de la 19% la 5%. Este un proiect depus de USR în Parlament încă din luna octombrie. Înseamnă reducerea cheltuielilor statului. Înseamnă, pentru a ajuta oamenii, reducerea impozitării pe muncă. În loc de asta, vedem un complex de măsuri care nu e clar de unde vor fi finanţate. De fapt, ştim care sunt sursele de finanţare, care sunt aceleaşi ca întotdeauna: jupuirea mediului privat, îndatorarea generaţiilor viitoare. Guvernul se împrumută, iată, am ajuns la 50% din PIB datorie publică. Şi mai înseamnă această formă de taxare mascată a tuturor, care este inflaţia", a precizat liderul USR.

Totodată, în opinia sa, România ar trebui să fie printre primele state care să aplice un embargou în ceea ce priveşte comerţul cu Rusia.

Citit 470 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2022 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.