Un miliard și jumătate de euro pentru îmbunătățiri funciare

Un miliard și jumătate de euro pentru îmbunătățiri funciare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Legea pentru modificarea şi completarea cadrului legislativ privind irigaţiile, prin care fermierii sunt sprijiniți pentru dezvoltarea sistemelor de irigaţii locale, a primit joi votul Parlamentului, informează Ministerul Agriculturii, printr-un comunicat.

Prin noul act normativ este majorat la 1,5 miliarde de euro bugetul alocat pentru reabilitarea infrastructurii prevăzută în Programul Naţional de Reabilitare şi/sau Înfiinţare a Infrastructurii Principale de Irigaţii şi Infrastructurii de Desecare şi Drenaj.

"Mă bucur că acest proiect pe care l-am iniţiat alături de colegii mei parlamentari a fost adoptat. Prin această completare a legislaţiei, putem finanţa şi sistemele de irigaţii la nivelul fermelor, astfel încât fermierii să-şi poată crea microsisteme de irigat, care să îi ajute să obţină producţii mai bune. Prin normele de aplicare ale legii, ANIF se va ocupa de întreaga documentaţie, fermierii vor depune doar o cerere pentru înfiinţarea sistemului de irigaţii local, iar angajaţii ANIF vor fi cei care vor obţine avizele de la autorităţile cu atribuţii în domeniu", a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Citit 448 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2022 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.