"În coaliție, partea de critică poate fi acceptată, dacă este benefică"

"În coaliție, partea de critică poate fi acceptată, dacă este benefică"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că în interiorul coaliţiei de guvernare este stabilitate, adăugând că "partea de critică" apărută în cadrul discuţiilor dintre partenerii coaliţiei poată fi acceptată, "dacă este benefică".

El a fost întrebat cum vede colaborarea în cadrul coaliţiei de guvernare, pornind de la faptul că reprezentanţii PSD în administraţia locală din judeţul Bihor au criticat întârzierea dării în folosinţă a Sălii Polivalente, susţinând că primăria şi PNL Bihor au făcut ca proiectul să fie ajustat, modificat, întârziat. "Ne aflăm într-o coaliţie unde au loc dezbateri, unde au loc discuţii şi partea aceasta de critică, dacă este benefică, poate fi acceptată. Ceea ce vă pot spune este faptul că în interiorul coaliţiei este stabilitate, puteţi să vedeţi că deciziile pe care le-am luat sunt implementate în deplină concordanţă şi au fost agreate atât la nivelul conducerii partidelor, cât şi la nivelul tehnicienilor care pun în aplicare deciziile ce se iau la nivelul coaliţiei. Este normal să existe şi astfel de discuţii", a afirmat Ciucă.

Referitor la proiectul Sălii Polivalente din Oradea, el a precizat că, din datele ce i-au fost puse la dispoziţie, proiectul a întârziat pentru că s-au căutat soluţiile tehnice cele mai bune.

În cadrul aceleiași vizite în județul Bihor, Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul susţine procesarea produselor agricole în România şi îi încurajează pe fermieri şi procesatori să adauge valoare materiilor prime, iar de la 1 iunie se va introduce o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 milioane de euro. "Valorificarea potenţialului agricol al României şi garantarea securităţii alimentare rămân în atenţia Guvernului. Aceste preocupări sunt reflectate în măsurile incluse în pachetul <<Sprijin pentru România>>, destinat susţinerii sectorului agricol şi industriei alimentare, precum şi protejării economiei şi cetăţenilor de efectele creşterii preţurilor şi ale perioadei dificile pe care o traversăm", a afirmat prim-ministrul Ciucă. El a adăugat că Guvernul "susţine procesarea produselor agricole în România şi îi încurajează pe fermieri şi procesatori să adauge valoare materiilor prime".

Conform acestuia, măsura are în vedere şi echilibrarea raportului între producţia agricolă şi capacitatea de procesare a produselor, astfel încât procesarea să se facă în plan intern.

Totodată, premierul a menţionat că o altă măsură destinată susţinerii agriculturii româneşti este alocarea sumei de 300 milioane de euro fermierilor, sub forma capitalului de lucru.

Citit 433 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2022 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.